Warning: include(breadcrumbs.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/hainute/public_html/wp-content/themes/Ebuy/functions.php on line 5

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'breadcrumbs.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/hainute/public_html/wp-content/themes/Ebuy/functions.php on line 5
Cum se citeste diagrama « hainutecrosetate.ro te invata sa crosetezi

 

Fiecare cusatura are simbolul propriu definit. In orice moment puteti compara propriul progres cu diagrama si vedeti exact unde va aflati in modelul dumneavoastra.

Sa urmarim impreuna diagramele:

Exemplul 1

In fig 1 randurile sunt numerotate in rosu.

Numarul din interiorul unei bucle va spune cat de multe ochiuri de lant aveti nevoie pentru sa forma bucla (arcul). (fig. 2)
Ochiul de lant este abreviat ca ch (de la chain in limba engleza) iar simbolul sau este un oval gol.

In aceasta diagrama proba, o bucla in randul 7 are 5 ochiuri de lant, in timp ce in randul 8, are 9 ochiuri de lant.
La randul 6 se lucreaza in grupuri de 5 picioruse mari duble, a carui simbol este . (fig. 2)

Sa incepem sa crosetam!

Priviti in mijlocul cercului verde (fig. 3).

Incepeti cu un lant din 6 ochiuri de lant (semnul in diagrama) si uniti lantul printr-un piciorus orb (semnul in diagrama ).

R1: 1 ochi de lant, 7 picioruse mici, se incheie randul cu 1 piciorus orb.
Ati facut primul rand.

R2:
3 ochiuri de lant pentru a forma un piciorus, 3 ochiuri de lant in aer, *1 piciorus mare dublu in brida formata de 1 piciorus mic al randului precedent, 3 ochiuri de lant in aer*, se repeta de la * la * si se incheie randul cu 1 piciorus orb in cel de al treilea ochi de lant de la inceputul randului.

Exemplul 2

Numarul randului este intotdeauna afisat in locul unde va incepe efectiv randul. Citirea diagramei se va face de la stanga la dreapta, in exemplul de fata se incepe cu un lant format din 31 de ochiuri. (fig. 1)

R1:  Se va citi de la dreapta la stanga fiecare punct de croset, se va urmari si randul anterior pentru a stii unde se formeaza punctul dorit. In fig.2 se observa ca randul 1 incepe cu 4 ochiuri de lant, se sar 4 ochiuri de lant  al randului anterior si abia in ochiul urmator se fac 4 picioruse mari.

R2: Se citeste de la stanga la dreapta: 4 ochiuri de lant pentru a forma 1 piciorus si inca 3 ochiuri de lant, se face 1 piciorus mic in primul din cele 3 ochiuri de lant al randului anterior.